Vervanging-uitbreiding

De cv-ketel installeren

De cv-ketel is een belangrijk onderdeel van uw centrale verwarmingssysteem. Bijna geen een huishouden kan tegenwoordig nog zonder een centraal verwarmingssysteem. Op dit moment zijn alleen in oudere woningen nog andere manieren om over een verwarming te beschikken. Zo vindt u in oude panden nog steeds een gashaard of elektrische kachels. Hedendaags wil men afstappen van deze verwarmingsmethoden, waardoor cv-ketels en radiatoren essentieel zijn geworden. Cv-ketels en radiatoren zorgen ervoor dat uw huis op een aangename temperatuur komt, daarnaast wordt hierdoor warm water verzorgd. De cv-ketels zijn ook wel het hart van uw woning of pand. Laat uw cv-ketel installeren door Warm Gevoel, waardoor je kan rekenen op de beste kwaliteit.

Werking cv-ketel

Door middel van de centrale verwarming wordt u hele woning verwarmd. De warmte wordt op een bepaald punt gecreëerd en stuur deze door naar de radiatoren. Door het verbranden van aardgas wordt het water in een cv-ketel opgewarmd.  Vanuit de cv-ketel wordt de warmte doorgestuurd naar de ruimtes in uw woning. Door middel van verschillende leidingen wordt de warmte naar de radiatoren in de woning verplaatst. In geval van afkoeling gaat het water terug en wordt hetzelfde proces weer doorlopen.

De juiste cv-ketel/radiator kiezen

Een keuze voor de juiste cv-ketel is vrij ingewikkeld. U kiest een cv-ketel niet voor een korte periode, een cv-ketel gaat namelijk zeker wel 15 jaar mee. Daarnaast is een cv-ketel geen goedkope aankoop. Het is dan ook belangrijk dat u een goede weloverwogen keuze maakt. Uw keuze hangt dus af van hoe u uw woning de aankomende 15 jaar verwarmt wilt hebben. De keuze voor een ketel is onder andere afhankelijk van de grote van uw woning. Is het kopen van een cv-ketel momenteel financieel niet mogelijk? Er zijn genoeg andere opties voor een nieuwe ketel. Een cv-ketel kunt u ook huren of leasen. Met de juiste cv-ketel en radiatoren wordt uw woning efficiënter verwarmd en bespaart u weer op de energiekosten van uw woning.

Cv-ketel laten installeren

Los van de aankoopwaarde van een cv-ketel/radiator is de installatie ook een behoorlijke investering. Een cv-ketel of radiator installeren is een behoorlijke klus en vereist veel ervaring en specialisme. Na 15 jaar is toch de tijd aangebroken om een nieuwe cv-ketel in uw woning te plaatsen. Uw oude energie slurpende cv-ketel kunt u gaan vervangen door een efficiënte ketel. Wat u dus zeker terugkrijgt van uw investering is een goedkopere energierekening! Met de besparing van uw energierekening verdient u uw investering in de ketel indirect terug.

Bij het installeren van een cv-ketel of radiator moet u oppassen voor beunhazen. Installateur zijn is een vrij beroep waardoor iedereen zonder opleiding zich een installateur kan noemen. Bij een cv-ketel of radiator zou u niet moeten kiezen voor de goedkoopste optie, maar voor de partij met de meeste ervaring. Het plaatsen van een cv-ketel is een gevaarlijke klus, omdat bij het verkeerd plaatsen van een ketel er koolmonoxide vrij kan komen. Dit is giftige stof met eventuele dodelijke gevolgen.

De stappen die worden doorlopen bij het installeren van uw cv-ketel of radiator is allereerst het oude toestel verwijderen. Na het zorgvuldig verwijderen kan de monteur de nieuwe ketel/radiator plaatsen. Als derde stap moeten alle kranen onder de ketel en het expansievat worden vervangen. Als dat allemaal vervangen is kan de monteur de nieuwe ketel inregelen en afstellen.

Wilt u een cv-ketel kopen en/of installeren?

Als u kiest voor Warm Gevoel kiest u uiteraard voor specialisten met jarenlange ervaring in het installeren van cv-ketels en radiatoren. Hierdoor kunt u gerust uw nieuwe cv-ketel laten installeren. Geen zorgen om uw veiligheid, alles wordt door ons nauwkeurig gecontroleerd!

Wilt u een goed op maat gemaakt advies voor het installeren van een cv-ketel en/of radiator? De adviseurs van Warm Gevoel staan uiteraard voor u klaar om te kijken wat de beste optie voor uw woning is. Een van onze adviseurs komt kijken wat voor u een energiezuinige installatie is, in combinatie met uw comfort wensen. Op deze manier kunnen we samen kijken wat een cv-ketel of radiator installeren voor kosten voor u meebrengt.  Een afspraak maken of wilt u nog meer informatie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 036 53 130 99 of stuur een e-mail naar info@warmgevoel.nl.

Neem contact op

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op. Heeft u een storing aan uw CV-ketel of spoedgeval? Bel dan altijd naar: 035-6919182

Menu